Monday, February 3, 2014

orang baru VS orang lama

dua-dua pun sesat jalan. dua-dua pun tak mahu pulang ke tempat asal. tak apalah kalau mahu bermastautin di sini, di kebun ini. tapi kena janji. kena janji jadi baik. tak mahu sergah sana sergah sini. kalau asyik sergah sana sini jawabnya memang kena qurantine dalam sangkar. makan minum berhantar. yang tak seronoknya 'tandas' kat bawah buai kau orang.
orang baru namanya nen. handsome kemain tapi kaki sergah. orang lama namanya koeng sebab memandangkan tompok-tompok kat muka yang membuatkan dia sikit kurang handsome tapi baik, memang sangat baik.
gambar atas si nen.
gambar bawah si koeng.
yang atas tu si nen. handsome memang handsome. tapi sergahnya tak menahan. carik mangsa nak fight-fight. hitam-putih kat bawah tu si koeng. tahu diri. lepas makan naik kat bilik. buat hal sendiri.
kadang-kadang tu, si nen sengaja carik pasal. kat mana si koeng lepak, kat situlah jugak dia nak lepak. slow-slow pergi serang hendap si koeng. 
muka si nen memang mengujakan. baik-baik ada makna. mintak lepas dari ikatan. lepas aje, tak sampai 30 minit dah dengar acara balas pantun. dengung kadang-kadang sampai enam harakat. qalqalah sugra ada, qalqalah akhbar pun ada. si koeng selalu mengalah. malas agaknya nak layan budak gengster perasan handsome. tu yang si koeng lepas makan, qadak hajat terus lepak bilik dry cleaning. baikkan si koeng.
cuma kakCT nak mintak petua, macam mana nak kurangkan perangai gengster si nen ni. kesian jugak dia kena quarantine kat cage tu. mengeow buat muka kesian mintak keluar.
next entry kakCT nak cerita pasal don pulak.

10 comments:

sud@is said...

kucing pun ada perangai masing-masing kan ingatkan manusia jaa, banyak fe'el
serupa juga macam kat rumah saya..3 perangai berbeza

ctpayong said...

#sud@is > sekarang terpaksa masukkan si nen dalam cage. muka sedih aje...

Mario said...

tompok mmg engsem...hehe

Pondok Usang said...

gado-gado jgn sampai tercincing dah ler..

ctpayong said...

ensem mmg tak dapat dinafikan tapi gangster tu yang tak sanggup.

ctpayong said...

sebab tu la sekarang buat sementara waktu mamat ni kena tambat dulu

Jomsantaisekejap Jss said...

Salam santai sambil singgah kesini.. Hari isnin yang cerah. Semuga secerah hari anda jugak..

Jomsantaisekejap Jss said...

Singgah sini di pagi Isnin sambil minum teh tarik dgn roti bakar.. Semuga sentiasa ceria dan salam santai

Jomsantaisekejap Jss said...

Kak Ct - buatlah chat box. Susah nak tinggalkan pesanan kat blog kak ct yang famous ni...

Pendekar Berkuda said...

Jangan ajar mereka berlawan kakak ! hahaha...

handphone aku xde kompas