Friday, July 15, 2011

Bismillahhirrahmannirrahim.

aku sangat kerdil

pasrah!

redha!

tidak semudah diucap.

menangis! aku tetap menangis.


dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali. Ya Rabb, ampuni aku kerana tetap menangis walau pasti ada bunga di samping duri. hebat diduga oleh dugaan. moga aku dapat bertahan.

hanya kepada-Mu aku mohon pertolongan.

22 comments:

vampire's lovex said...

menangis lah kalau dapat menenang kan..

ingat Allah masa menangis,lagi baik ^^..

pssttt,jgn nangis lama2 nnti pedih mata ^^

ghost writer said...

pada semua yang kita ada..pada Dia akhirnya kita serahkan.

ctpayong said...

@vampire's lovex : dua kata keramat ni mudah diucap. tapi sebenarnya...terima tetap terima tapi airmata tak henti turunnya.

hati, kamu kena tabah.

ctpayong said...

@bisk : ye bisk, kakCT akur, samada yg telah kembali kpd-Nya atau yang hilang tanpa dapat dijejaki.

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah ke blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara ke 46 buah negara.. :)

Encik MamaT said...

kak.. kenapa ni kak.. ok ke... T___T sedih pula rasanya

S..U..D..@..I..S said...

kita memiliki akhirnya kita semua dimiliki

Fyqa said...

stiap kjadian psti ada hikmah d sbliknya.,

tabah!

ctpayong said...

@en mamat : segalanya telah ditentukan. kakCT terima dengan redha.

ctpayong said...

@sud@is : Allah Pemilik Mutlak...terima kasih ingatkan kakCT hal itu.

ctpayong said...

@fyqa : benar! mungkin saja sebagai manusia kita gagal berlaku lebih sedikit sabar. terima kasih fyqa.

RepublicAku said...

tiada dugaan tiada kehidupan semuanya datang berpasangan...maka mahu atau tidak terpaksa rela menerima dengan penuh kesyukuran...

intan.maisarah said...

menagis lah sayang

semoga kamu sentisa kuat dan tabah

senyum dengan tenang dan bersyukur
bila semua nya berakhir kelak

Sang Cerpenis bercerita said...

met siang....

Cik SHiNJU said...

Assalam...

Semoga kita semua dalam rahmat ALLAH selalu...

eRza farEeha said...

semoga tabah hadapi dugaan NYa ye..:)

ctpayong said...

@republicaku : geraf hidup mesti ada turun naik. kalau straight aje dah innalillah kan...hiiiii

ctpayong said...

@intan.maisarah : kadang2 tu ter"menangis" jugak...kadang2 boleh lagi chill & cool.

ctpayong said...

@ sang cerpenis...: met siang!

ctpayong said...

@cik shinju : tiada lain yg kita harapkan selaib dari rahmat-Nya. moga kita dirahmati, amin.

ctpayong said...

@erza...:itulah yg kita harapkan. terus gagah & tabah tapi sesekali kecundang jugak. moga cepat dapat kembali bangkit.

izfanora said...

menangis lah kerana Allah menjadikan wanita itu istimewa dengan air matanya..

semoga semakin tabah dalam melayari kehidupan yang penuh duri dan ranjau..

handphone aku xde kompas