Wednesday, November 30, 2011

sebulan sudah berlalu

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah. Kiranya pandai jugaklah si Bella menjaga anak-anaknya. Kesemuanya kelihatan sihat walafiat.

sudah macam barang hantaran duduk kat bakul buah-buahan ni.

disebabkan warna oren tak berapa nak oren sangat, kenalah namakan "oleng".

oleng : mak! nape bulu kita warna dia tak kuning macam teddy bear ni?
bella : masa mak kenal bapak kamu, mak kena hujan sebab tu warna kamu cair. tapi bulu kamu panjang dan cantek, ibu musti suka kamu. tiap-tiap hari ibu cium kamu kan.
oleng : ermmm....betul betul betul. tapi sekarang bapak ada kat mana mak?
bella : bapak kamu mak caught red handed selingkuh dengan awek kat kebun lain.
oleng : selingkuh tu apa mak?
bella : kau kecik lagi. budak-budak kecik tak baik tahu benda-benda macam gitu.
oleng : ok ok dah tahu dah....bapak ada girfren lain ea mak.
bella : mana tahu neh? musti baca surat khabar yang ibu alas dalam bakul buah tu ea. dah! pergi tidur.

zorro... "Z"
bella : ibu nangis hari pertama dia lihat kamu.
zorro : kenapa mak?
bella : ibu kata, terubat juga rindu dia kat auntie kim yang hilang waktu ibu bawa datang ke kebun dua bulan yang lepas.
zorro : auntie kim pergi mana?
bella : ntah, autie kim kamu ketakutan hari pertama datang kebun. sampai sekarang ibu sedih dengan kehilangan autie kim kamu.
zorro : ibu, here i am....pengganti kim. ibu jangan sedih lagi ok.

nonet? aje tak sedap nama kita.

bella : nama tu ibu yang berikan sebab kamu yang paling kecil & comel.
nonet : Ooooooo....kita comel ea.
bella : banyak lah kau punya comel. comot adalah...(dalam hati).

Rumah mereka sudah siap.
Namun hati seperti tidak tergamak serta tidak sampai kalau nak diletakkan mereka di situ.
Tunggulah mereka besar sedikit.

Dalam hati terfikir mahu tempah langsir untuk tempat baru mereka.
Apakah akan ada orang kata aku obses terhadap kucing?

Apa pun celaan mereka, aku tetap memang cat mania.
Yeahuuuuuuuu.......

Tanggal 13112011, genaplah sebulan usia budak-budak ini. Inilah penghibur aku.

20 comments:

meowwmania said...

aaaaa....shomelnyaaaaa

sonok ada babies kat rumah kan, meriah!

Suara Kalbu said...

Heheheheheheheheheheh......

Oleng sangat somel. Meh duduk dengan Awie, Bella dan Oden Ibu nak ?

Naz said...

tgk anak kucing main best..blh senyum srang2..

Mario said...

lawa teddy bear oren tu...

S..U..D..@..I..S said...

hehe lama x singgah dah beso2 kamu eah

Pondok Usang said...

wahh.. sehat2 anaknya... =)

Pondok Usang said...

fuh, sampai ke sudah UFO tu takkan terbang.. baru perasan yg background blog kamu berkayu juge... =)

J.Syazwana said...

comelnya. hehe.
walaupon saya tak minat sangat dengan kucing tapi kalau anak kucing comel2 ni geram jugak. huhu

Yatie Awang said...

alaaa..comelnya..

LadyBird said...

comel... nk bli sekor..

jomsantaisekejap said...

kak ct dah x ada shoutbox ehh? ke ada sorok kat mana2?..opsss salam santai. sorry..almaklum lama tak melawat kawasan..hahaha

ghost writer said...

salam Kak Ct

nasib baik teddy bear tuh tak kena carik2..hihi

dill said...

kucen, cak!

dill.

Ct Aja said...

COMELNYE DIE TIDUR DALAM BAKUL TU...HIIHIH

Fyqa said...

cutenye..

^^

Abu Luqman said...

kat rumah saya ada 6 ekor kucing...comel juga

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

suka tucen yaa..


sy dulu pon sukaaa tucen sgt..


tp lps tucen mati tragedi sy x sanggup nk harungi dah..jd xmo bela tucen dahh

Scarlett O'Hara said...

cat mania sudah datang!!!Meow!Meow!Entry kelako + kreatif.

Cik SHiNJU said...

Cumel gila oleng tu...mcm kucing siam..ke mmg kucing siam?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

comelnyer kucing..anak2 LM merayu2 nak suruh beli kucing.rasanya tak akan beli kot?saper nak cuci najis kucing? mereka jwb ummi.haha..siyes buat saya terus tertutup nak bela kucing.cukuplah kecik2 saya dah main ngan kucing dulu.anak pun ada asma, memang tak sesuai main kucing kot.suka pandang2 belai2 je yg ada di luar rumah.kucing mmg cumil.suka cium2 kucing~~

handphone aku xde kompas