Monday, January 16, 2012

azam tak ada markah.

Assalamualaikum wbt.
Bismillahirrahmanirrahim.

Dia punyalah tidak sedarkan dia, sampai-sampai kena mop pun dia tak berganjak dari tidornya. Akibat bergadang sampai jauh malam. Lepas aje sarapan terus pengsan. Rutin harian si kenchoro, itu ajelah yang dia tahu. Senang hidup kau kenchoro. Aku pun nak jadi kucinglah kalau tiap-tiap hari dapat macam ni. Bersenang-lenang.

Tak senonoh punya azam.

Senangnye hidup engkau.

sekianlah saja





26 comments:

m4rilyn said...

hehehe sergah tgh tdo best gak nie-larikkkk

ctpayong said...

@m4rilyn > takde maknenye dia nak larik. Paling kuat dia bukak mata sikit aje pastu di bergulong semula.

meowwmania said...

haiii anak jantan gitu lah..

ctpayong said...

semua tempat dua conquer...semua tempat jadi tempat tidor dia kecuali atas pokok durian lom lagi nampak dia tidor...ekhekhekh.

Suara Kalbu said...

Kenchoro...

Rasa nak jadi kucing jugaklah. Tak yah pikir pasal keje keje keje

ctpayong said...

@SK ) betol ida, ibu hangen kalau dengar sore dia masa mengorat. bila ibu teriak aje, dan2 buat suara manje dia.

wayang lebey si kenchoro ni.

LadyBird said...

seronoknya jadi kucing akak.. kalau jkadi kucing sy pasti sy dera dia igak tikus :D..

ctpayong said...

@LB ) kenchoro kalu nampak tikus...ermm dia jadi lines man aje tengok tikus tu lalu.

S..U..D..@..I..S said...

seronok jadi yg dikasihi

ctpayong said...

@SUD@IS ) geram memang geram tapi sayang tetap sayang. kalau sakit cepat2 bwk pergi vet..eee

ghost writer said...

cemana Kak Ct leh dapat nama Kenchoro tuh..? :)

محمد رازيق said...

syok jadi kucing. boleh manja2, boleh baring2. hehe. syok, makan pun free. hehe. salam kenal.jmput singgah blog bc BURUNG BIRU SI PEMALU

ctpayong said...

@bisk ) masa jumpe dia masih kecil, lincahnya kemain sbb tu namakan kenchoro ikot nama pemain badminton indonesia tu...hiiiii

ctpayong said...

@MR ) tapi kalau yg terbiar tu kesian jugak. Survise nak carik secebis makanan alas perut.

Adusss...sedihlah pulak.

Temuk said...

Ye ke ctpayong nak jadi macam kenchoro? Hehehe, tentu tak boleh masuk industri engineering + layani minat reading, writing, gardening n photography. Pakcik ucapkan selamat cuti raya cina yang panjang!

ctpayong said...

@Temuk ) terima kasih tapi kat rumah aje sbb masa cuti2 ginilah seronok dok membelek meow2 tu.

Syukri Kamaruddin said...

azam tu.. apakah? =_="

hey kucing jantan ke betina ni? sy ada kucing betina, tapi janda.. jodohkan nak. =)

qamarguyz said...

salam ziarah..
hahAa...kucing oh kucing..
kot yer pun buatlah menda yg berfaedah sikit, yg ada markah!
;0

ctpayong said...

@syukri kamarudin ) boleh! malaysia boleh!

ctpayong said...

@qamarguys ) as salam wbt. tu la tu. sedang berfikir nak latih kenchoro buat bende yg berfaedah. any idea?

Abu Luqman said...

singgah pagi sini

ctpayong said...

@AL ) singgahlah...jemput naik...jemput minum kopi bujang aje.

ghost writer said...

lau ia lembab dan selalu down kena bagi nama 'hafiz' lar ek.. hihi

ctpayong said...

@bisk ) hafiz awan nano tu ke...kehkehkeh

A retarded kitty said...

kucing ni tisur lepas makan lettew

ctpayong said...

@ARK : itu sudah barang tentu...takde dia kesahnye nak jaga...

handphone aku xde kompas