Saturday, July 19, 2014

lagi budak baru

assalamualaikum wbt.

alahai...sampai bilalah nak stop new collection. kalau tak kutip, orang 'hadiahkan' kat tepi jalan. tak pun sesat jalan atau senang cerita jalan-jalan carik makan.

terbaharu macam ni puncanya. al kisah suatu malam, kami diundang makan-makan katanya di rumah anak saudara di sebuah taman perumahan. di singkatkan cerita, waktu mahu balik, buka aje pintu kereta, sepantas kilat melompat masoklah benda hitam ni ke dalam kereta dan terus duduk di driver seat. cewah, macamlah dia tahu nak memandu.

hailah...jawabnya memang kau bertukar alamatlah dari Johor Bahru ke Kota Tinggi. diberilah nama egüm. itu nama pendek. nama panjangnya legûm sempena warna hitam legam namun nampak manis...hihihi

inilah dia egûm si hitam manis...


orang bangun sahur, dia pun loghat mahu bersahur...


ikut suka dia nak landing kat mana...

2 comments:

Jomsantaisekejap Jss said...

Hahaha..egum pun egumlah Kak Ct. Janji muka macam pelakun Hindustan..ahakss.

No 1 - Jom Blogcomment 4

Pendekar Berkuda said...

sepatutnya lagi Kitten baru... sejak bila plak la kucing jadi manusia nih... haha...

samalah kita pencinta kucing tegar...

kikiki

handphone aku xde kompas