Monday, April 4, 2011

masih nonama

Bismillahirrahmanirrahim.

genap sudah sepuluh hari kakct momong budak dua ekor ini. masih tidak sempat bawa mereka pergi vaksin. pun masih tidak tahu mahu dinamakan apa. hati sudah berbelah bagi kalau mahu dicarikan keluarga angkat. masih lagi usha en. suami. nampak macam dia juga sudah jatuh hati dengan mereka berdua.



5 + 2 = 6 7 (betul tak cikgu). sudah ada tujuh ekor di rumah kakct. nasib baik tidak perlu guna pampers. yang buat kakct jatuh hati pada mereka berdua ini, mereka pandai poo and pee. kalau mereka buat hal merata, pitam jugak kakct.

sila beri cadangan nama yang sesuai untuk budak-budak ini.
1. bawang putih & bawang merah (macam kurang sesuai).
2. upin & ipin.
3.
4.
5.

tiada hadiah dijanjikan. minta maaf. kakct cuma boleh belanja durian saja bila tiba musim durian nanti. serius!

momong dalam bahasa jawa maksudnya jaga/bela.

42 comments:

IJAT360 said...

ali dan abu..hihi..klasik kan?? kalau nak modern huby and eby..kihkih..^_^

Sasa Al-Sharif said...

orang ada kucing belang penuh mcm tu. anak sedara yg baru pndai ckp bg nama uting=kucing. hehe.. lekat nama tu.

url header http://2.bp.blogspot.com/-3mcpKHpKiHo/TZLRHat3v1I/AAAAAAAAA2w/fLwOYDRORdw/s1600/ibu+hanna+3.png

ghost writer said...

1. andrea

2. ellie

nama kucing saya 'fishball'.tuh jer satu2nya..yang liar waktu siang dan manja pada malam hari

Siti Radz said...

tom & jerry...

hehehe...

Cik Kamoo said...

shomeeelnya tucing nie...cute sgt

azzey said...

Saya juga yg allergic ngan kucing

jomsantaisekejap said...

Errrr..kak ct, sy ni kalau nak beri nama kena tahu jantina diorang ni..kak ct dah ada beritahu ke kat entry yang lepas2..? tak perasan..
Yelah, nanti kalau sy bagi nama Usop dengan Limah, tgk2 dua2 jantan, kesian pulak yang kena nama Limah... nanti dia merajuk...kak ct jugak yang kena pujuk....

Mutalib attholib said...

comel betul mereka ni:)

Nama? er.... Belum ada idea lagi buat masa sekarang.. huhu

Siti Hajar Masri said...

tom & jerrylah kak..baru best..haha~

Suara Kalbu said...

Jantinanya apa bu ?

Kang ida kasi nama Halimah Jongang kat yang jantan terus dia jadi nyah pulak.

Raji berkata said...

comelnyer
bgi nama sekor daripadanya Raji
msti dia akan membesar jdi kucing yg mithali =.=

S..U..D..@..I..S said...

comel cutenyeee..
namakan ola n oli
tentu raksi.....

Jeely jelly said...

haha.. tompok n belang :)
rumah saye pun banyak kucing.. tp sekor pun xde name.. terlmpau byk.. hehe :)

eRza farEeha said...

mekk ng mokk...hehehe...
comel nye kucim2 kak ct..hehe

Syukri Kamaruddin said...

eheh sy suka namakan dengan nama omputih..dulu ada nama peter,john..dan yg terbaru ni sy namakan roy..eheh.. :)

intan.maisarah said...

nama kucing saya...


jebat.
tuah
melor

:)

bujang
panjang
bulat


rose

MAPPIAU said...

vote for upin ipin sebab irfan sangat sokaaa kartun tuh heeeeeee

Amri Abd Rani said...

Pakwi ada sekor kucing betina kat tempat keje..kdg2 bg makan friskies..
nama dia JIBBUT..hihi..

xtau macamana timbul nama tu,
tp bila nampak Pakwi turun dr kete, terus dia hungga Pakwi...huhu

Amri Abd Rani said...

hehe..maaf ya, hungga tu bahasa tganu..maksudnya, kejar @ cepat2 ke sesuatu arah.....

http://aniesandyou.blogspot.com said...

tomei nyer..nk 1 bleh?

diana said...

rindu nak bela kucing jugak..
boh siti dan saida la..
heheh..
eh!!jantan ye..
ipin dan upin pun best!!

Sang Cerpenis bercerita said...

si belang dan si meong aja. hehee

LadyBird said...

comelnyer..... :D

ctpayong said...

@ijat360 kata ali dan abu. akan dimasukkan dalam senarai undia. short & sassy gitu.

ctpayong said...

@sasa kata uting...lagi satu apa plak sasa. takpe. peti undian belom tutup lagi.

ctpayong said...

andrea & ellie kata bisk@ ghost writer. glamour tu. takut mereka tak faham sebab mereka kucing kampong ja.

tapi sedap jugakkan...

ctpayong said...

@siti radz @ siti hajar setuju mahu namakan Tom & Jerry. wah dua-dua siti ni dapat mimpi yang sama ke?

ctpayong said...

@JSS nak tahu jantina mereka dulu baru nak bagi nama. lambat!

DNA takmo ke???

ctpayong said...

@cik kamoo speechless...heheheee

ctpayong said...

@azzey > terima kasih datang sini walau pun alergy.

ctpayong said...

@SK...nanti ibu MMS...huahuahua.

ctpayong said...

@raji mahu namakan dengan nama dia.

great compliment...terima kasih.

ctpayong said...

ola dan oli kata sud@is.

ctpayong said...

pakwi tiada cadangan tapi ada sebut nama jibbut. unik!

ctpayong said...

jeely suggest tompok & belang. nama sudah seakan-akan warna... senang jugak kalau nak kenal sok.

ctpayong said...

mekk & mokk kata reza.

ctpayong said...

syukri kata namakan roy...

ctpayong said...

intsn beri banyak pilihan....terima kasih.

ctpayong said...

diana & mappiau mahu namakan upin dan ipin...wah ada persaingan dengan tom & jerry cam neh!

ctpayong said...

belang & meong kata sabg cerpenis...

ctpayong said...

lady...memang comel. tapi dok peghabeh makanan kucing-kucing kakct yang lain....grrr.

tak kenyang2 makan. ada cacing kot.

meo188 said...

cute!!!

meow!!!!

handphone aku xde kompas