Thursday, April 21, 2011

voice of dream

Bismillahirrahmanirrahim.

the gift
memang minat dengan suaranya. dengan orangnya, biasa-biasa saja. hampir semua lagu "cinta"nya slow ballad. peluang datang sekali bila en suami belanja luncheon with anuar zain on 19 april 2011 tempoh hari. mungkin en suami tahu yang aku sangat minat suara dan sebahagian lagu dari penyanyi ini.

bagi aku, bukan semua lagu cinta anuar zain ditujukan untuk manusia sahaja. andai teliti lirik lagunya, aku letakkan satu atau dua lagu beliau adalah lagu cinta kepada Tuhan.

tolak tepi semua gossip liar tentang dia, aku enjoy that moment. walau sebahagian so call "secretary" macam orang hilang akal bila anuar zain muncul di pentas atau turun dari pentas. personally aku salute sikap santun dia semasa mengadakan pertunjukan kerana tetamu kehormat yang hadir adalah Sultanah Negeri Johor.
sebahagian dari yang hadir.

p/s : looking forward for more live concert. ada sesiapa yang mahu ikut?

12 comments:

Suara Kalbu said...

Saya saya saya saya....nak itut...

Siti Radz said...

alaaa... nak ikut jugakkkk....

Syukri Kamaruddin said...

erk...ckp pasal anuar zain..teringat kat Jozan plak..Lelaki Ini~~~ :)

Sasa Al-Sharif said...

walaupun aku dengar muzik rock tp aku sgt respek dgn anuar zain. di malaysia ni style dia memang unik, lagu best2. kecuali skg muncul hazami dgn style yg agak mirip tp still lebih suka anuar sbb lebih cool.

suka lagu keabadian cinta-anuar zain

ghost writer said...

kalau saya join kak ct mesti geng2 saya akan jadikan ia satu isu sepanjang usia saya kak..haha.

kadang2 bila dalam keta ngan member dan terdengar lagu AZ nih mulalar ada yang kata..."aha,artis kesayangan ko lar..".

dia memang dambaan para secreaty kan..eh,kak ct pon secretary ker?aiseh,sori.hihi

ctpayong said...

@SK..roger ibu kalau ada kat Istana Budaya.

ctpayong said...

@Siti..boleh! boleh kita gathering sekali. say ladies only. yeahhhhh

ctpayong said...

@syukri..JOZAN?

ctpayong said...

@sasa..kakct pun. lagu aje, orang biasa2 aje. tapi memang kegilaan perempuan@remaja.

mak kepada remaja pun ada yang teruja gak toh...gheheheeee

ctpayong said...

@bisk.. secretary sepanjang hayat kepada en suami.

Mutalib attholib said...

Irama yang indah bisa membuai jiwa yang sunggul..

Bagus sungguh suami kakCT..

Respect :)

ctpayong said...

@MA : alhamdulillah. harus terima antara satu sama lain seadanya dan akur setiap dari kita tidak sempurna.

handphone aku xde kompas