Wednesday, January 12, 2011

sabar menunggu sebuah kehadiran

adakah pasti engkau akan datan
kau kata mahu minggat
kau lelah dan penat
mengembara si daerah yang sendat.
kelibatmu tidak lagi aku terlihat
sepatah apatah sebaris tidak tercatat
lansung kosong hitam pekat.
kesedihan menghambat
perasaan semakin berselirat
antara pasrah dan kudrat.

sepertinya menasihati
mahu lihat engkau kembali
melukis dan menulis lagi.
mahunya hati
engkau akan terus berdiri
tetap berillustrasi dengan jari jemari.

harap engkau tidak sesat
di daerah yang sarat tersirat
sebahagian anugerah itu rahmat
dan sebahagiannya lagi nikmat.

orangbiasa\11.1.11

p/s : aku tunggu penuh rindu kata-kata itu.

apahal kak ct jiwang pulak neh....

13 comments:

Suara Kalbu said...

Ibu..
Agak jiwang disitu. Apakah ?

Suara Kalbu said...

Ibu,
Kirim salam dekat si comel di atas itu

biskut said...

mungkin kesuraman telah menodai separuh dari kehidupannya..dan separuh lagi cuma keinginan yang masih tertahan...

tunggu lah saat dia tiba sedikit cahya memadai menguak terang.dan penantian itu berbaloi untuk membuatmu tersenyum.

atie said...

mcm kucing tu plak berjiwang~

cik lola said...

pheeeeewitt..jtuh ati dgn kata puitis akak ct :) nice

anamizu said...

fuhhh ayat ^^

latest entry : |SEGMEN AKU & DRAMA KOREA|

jomsantaisekejap said...

Haaaa baca masa tengah nak balik, memang blurrr. Kena baca 2,3 kali baru boleh masuk...
Lagi sikit nak sama tahap dengan Pyan Habib.
Apa2pun, teruskan usaha and keep in touch.

Kasim Ahmad said...

minggat tu ape eh ?

ayat powwwerr..heehe

Mario said...

jiwang sgt ni...kene baca byk kali baru faham...hehe

Kembara Perantau said...

aku baca sampai tak hingat hehehhe..syair ke sajak ???huhu

Sephi Sephia said...

hahaa..tak salah kak sesekali berjiwa jiwang..

Pala Maldini said...

ini penangan lagu puisi ana rafali ke ni ?

Siti Hajar Masri said...

jiwang..bestnya kalo ada bg ayat-ayat jiwang begitu..hehe~

handphone aku xde kompas