Monday, May 23, 2011

sudah besar.

Bismillahhirrahmannirrahim.

YES! mereka sudah besar. ingat lagi tak tentang cerita kakCT jadi superhero selamatkan budak dua ekor ini dari menjadi sarapan kung-kung. click di sini : entry terdahulu

J@Junior

kakCT namakan dia J iaitu singkatan kepada perkatan junior. rupanya saling tak tumpah macam kunchoro yang kakCT ambil setahun yang lalu di kaki lima masjid. tengok gambar di bawah ini :

saya kunchoro...saya ensem kan.

kunchoro sudah 1 tahun 2 bulan. sudah pandai ngurat aweks. yang tak tahan bila selalu spray sana spray sini. mahu marah tak sampai hati. nasib baik ada febreeze.

nama saya tebby

inilah sparing parthner si J wrestling tiap-tiap hari kecuali waktu makan, tidor dan qadak hajat. selebihnya bergumpal dan berpencak silat gamaknya.

sekarang, greymoon, bella, dot, kim dan kunchoro sudah boleh terima kehadiran mereka ini.
kalau dulu, pantang bertemu mesti bercekau.
sekali sekala terdengar si dot panggil si J dan si tebby untuk 'bergurau".
si bella masih belum mahu bergurau senda tapi sudah boleh makan sama.
sesekala terlihat si greymoon menjilat seperti membersihkan si J dan si tebby.
si J dan si tebby pernah menjilat-jilat kunchoro tapi nampak macam kena "buli".

p/s : yang tak menahan sekarang ialah makanan mereka. seminggu 4kg. makan ke melantak mereka ni.

13 comments:

Rosmawati Yusof said...

Uh, nampak mantap2 betul badan diorang ini, makan Ct bagi ?

Abu Luqman said...

bela kucing ni yang tak tahan..suka kencing dlm rumah..huhu

meowwmania said...

hehe...samalah dgn anak-anak kita kuat melantak sbb tu suka beli makanan dorang byk sekali dpt jimat sikit ;)

Pala Maldini said...

rajin bela kucing ye... my wife "alergic" kucing.. so, no kucing at our house :-(

habsahharun said...

gebu-gebas memasing yer..
comel kemain..

Encik MamaT said...

lawa bulu dia kak ct... culik sekor leh.. hehehe

Suara Kalbu said...

Comelnya bulu Tebby tu Ibu. Meh transit kat umah ida satu ....

Cehhh..ayat tak sedar diri ..hihihih

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kalau jantan sesama jantan berjilat2 tu lain dah

hahaha

ctpayong said...

@RY > makanan biasa2 aja cumanya kakCT add yang untuk skin & prevent hair fall sket.

@AL > tu la tu. esp. yg cukup matang mahu berumahtangga...hiiiii.

@meoww... > sayang punya pasal...tagak jugak laaa.

@PM > ahli keluarga kakCT nampaknya ok semua. semuanya catzzmania.

@habsah... > kakCT tak kurung tapi itu pun dah terlebih-lebih 'ramai'. takot je jiran2 complain sbb kat kaw. perumahan kan.

@en mamat > bila tu nak culik? kakCT tunggu.

@SK > jom berbesan...huahuahua

@aimi & PH > dia org ok kot tapi kalau manusia...tak sehat dan dari kumpulan jiwa kacau. dang!

cik maz said...

bestnye banyak kucing...suke kucing... (^_^)

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH..paling suka si tebby tu..
c0mey laa =)

azana said...

corak kat badan kunchoro ni nampak cam rimau bintang.. :)

ctpayong said...

@CM : ahli keluarga kakCT semuanya catzzmania..

@Q : koleksi latest sekali around april lalu.

@azana : mmg pun dan dia pun sangat besar mungkin kacuk dgn kucing hutan sbb jumpa pun tepi hutan.

handphone aku xde kompas