Sunday, September 26, 2010

sedikit pengubat lirih duka.

assalamualaikum.
bismillahirrahmahnirrahim.

terus terang aku katakan jiwa aku sangat tidak tenteram sejak ayah aku jatuh sakit. banyak idea yang datang untuk update blog tapi malas dan tidak bersemangat rasanya. tiba-tiba aku terasa mahu kongsi satu perkara yang membuatkan aku dapat tersenyum semula. jom kita lihat sama-sama.
yang tak tahan nak tergelak tu adalah
warna ekor panda merah ni.
kalau betul ada panda merah warna macam dalam lukisan ini, berapa pun harga aku sanggup beli...hehehe.
perghhh...lagi ganas.


rasanya pemburu terkedu kalau terjumpa kerbau gunung berbulu begini. boleh jadi separuh gila agaknya.


aku bertanya kepada pelukis kreatif ini beberapa soalan maut.
antara soalan yang aku ajukan ialah
soalan no. 1 : pernah ke nampak binatang warna tu?
jawapannya : pernah
soalan no. 2 : di mana?
jawapannya : dalam tv
soalan no. 3 : rancangan national geography ke?
jawapan : bukan (sambil menggaru-garu kepala). pasal binatang-binatang tu.
soalan no. 4 : rancangan animal planet ke?
jawapan : ha, animal planet.
soalan no. 5 : binatang tu betul-betul ke atau olok-olok punya?
jawapan : ada aku kesah.

inilah gambar pelukis kreatif yang aku maksudkan...


aliah amani binti mohd. nasir namanya. murid smart reader, taman perling, johor bahru, johor. dia adalah anak saudaraku. dalan hati aku terfikir, apakah ini pengaruh TV atau imaginasi. aku biarkan soalan itu tanpa jawapan. namun sedikit sebanyak peristiwa itu dapat menghiburkan hatiku yang pilu.

7 comments:

Fello Ariza said...

haha..kaler rainbow da sume binatang tu :P

ctpayong said...

maut2 kok kalau ade org mengandung ngidam binatang ghope tu...mati idup semula takkan ada punyer.

Solihin Zubir said...

ahahhaa.. dasar kanak2, suma nk boh kaler maler.. asalkan boleh.. hehe..

Suara Kalbu said...

huk alohhh sweet je budak tecik nih

Mario said...

haha...ada aku kisah...mmg jawapan yg sesuai tuk soklan ko...ekeke
tabik kat amani...

anyway...semoga ayah ko cepat sembuh yer...

ctpayong said...

mario. ayahandaku telah kembali pulang menemui Sang Pencipta-nya

diana said...

anak saye umur 3 tahun pun rajin betul kaler2 sekarang ni..
kira dah tak keluar garisan lagi la..
macam ni jugak la dia kaler..
kalau kucing tu,
dah macam pelangi dah..
macam2 kaler ade..

handphone aku xde kompas